Jubileum Peper en Zout toernooi

Van 3 t/m 7 augustus jl. werd voor de 25e keer het Peper en Zout toernooi gespeeld op het tennispark van Melick. Het was, zoals al vele jaren gebruikelijk, weer een geweldige happening. Het tennispark en de banen verkeerden, dankzij de inzet van de onderhoudsmensen/vrijwilligers, in puike staat. Ook de verzorging met hapjes, drankjes en wat dies meer zij, was weer geweldig. Er werden veel complimenten uitgedeeld naar de medewerkers van de bardienst.

De ruim 60 deelnemers zorgden ook dit jaar weer voor prachtige en spannende wedstrijden. Er werden maar liefst 32 driesetters gespeeld. Het gaat te ver om in detail te treden over de wedstrijden, maar er waren weer wonderbaarlijke reddingen/ontsnappingen aan uitschakeling, vele wel/niet in en uit ballen, onnavolgbare hoge ballen, smashes en volleys, schitterend voetenwerk, …. kortom het was heel veel genieten geblazen, ook voor de neutrale toeschouwers.

Het weer was ietwat wisselvallig. De maandag begon bloedheet, op dinsdag zorgde regen voor nog al wat “baan-op en baan-af” bewegingen, terwijl op de slotdag ’s morgens alle banen blank stonden. Dit alles deed echter überhaupt geen afbreuk aan de geweldige sfeer en ambiance tijdens het hele toernooi . Vooral op de slotdag ging het “after tennis” nog tot in de late avond door, mede dankzij de prachtige live muziek van de troubadour van LTV Melick, Twan van Eyck.

Vanwege het 25-jarig jubileum had het bestuur van LTV Melick alle medewerkers van de Peper en Zout commissie van de afgelopen 25 jaren uitgenodigd om op de slotdag aanwezig te zijn. Velen van hen hebben hieraan gevolg gegeven. Het weerzien van en met oude bekenden was vaak prachtig om te zien en natuurlijk werden er veel herinneringen opgehaald en anekdotes verteld. Als bijzondere geste mocht de bedenker/oprichter van het Peper en Zout toernooi, Jan Magermans, de prijzen uitreiken.

Als organisatie ontvingen we vele lovende woorden en toezeggingen om ook volgend jaar weer mee te doen. Wij hopen dat dit gestand gedaan wordt. Per slot van rekening staat of valt een toernooi met voldoende deelnemers. Tot slot volgen hieronder de namen van de prijswinnaars in de diverse categorieën.

Categorie HD 6 1 Hans van Zoelen T.C.Vlodrop
Manni Swit Haaren DLD
2 Frans Aerdts L.T.C. Berg
Herman Hermans L.T.C. Berg
Categorie DD 6 1 Nelly van Moorsel L.T.V.Melick
Jeanne Strous L.T.V.Melick
2 Gerti Gielkens RTC Nip
Elly kersten L.T.C. Berg
Categorie GD 6 1 Herman Hermans L.T.C. Berg
Jeanne Strous L.T.V.Melick
2 Hans van Zoelen T.C.Vlodrop
Elly kersten L.T.C. Berg
Categorie HD 7 1 Leo Smeets T.C.Maasniel
Wil Stoks T.C.Maasniel
2 Louis Aerts L.T.V.Melick
Bert Preis L.T.V.Melick
Categorie DD 7 1 Sabine Hamberger RTC Nip
Marjo Heitzer RTC Nip
2 Jackie ter Horst L.T.V.Melick
Ria Welsing – Peeters RTC Nip
Categorie GD 7 1 Paul Schlösser T.C.Maasniel
Saskia van der Slik L.T.V.Park E9
2 Wiet Vullings RTC Nip
Jeanneke Vullings RTC Nip
Categorie HD 8 1 Ger Claessen L.T.V. Melick
Jan Maas L.T.V. Melick
2 Andre Elsinghorst RTC Nip
Harry van de Venne RTC Nip

Toernooileider
Jac Toebosch

Resultaten Peper en Zout toernooi 2015