In 1972 was het dan zo ver! Dankzij een aantal enthousiaste initiatiefnemers kreeg Melick haar eigen tennisvereniging: Lawn Tennis Vereniging Melick om precies te zijn. In het eerste jaar deed een schaftwagen van de gemeente dienst als clubhuis. Een oude wasteil diende als koelkast. De bijgevoegde foto’s stammen uit die tijd.

In 1973 werd bij de gelegenheid van de opening van het eerste clubgebouw van de L.T.V. Melick een logo ontworpen
door de heer Pé Janssen (voormalige molenaar van de Schouwsmolen in Ittervoort en later de molenaar van de Gitstappermolen in Vlodrop).  Hij schilderde het op een grote plaat en bakte zeven tegels met het logo. Eén tegel heeft jaren in de kantine gehangen. Na de diverse verbouwingen is hij verhuisd naar de buitenmuur, naast de buitendeur van de kleedlokalen. Zo is hij ook als de kantine dicht is voor iedereen te aanschouwen.

De andere tegels zijn in het bezit van de leden van het oprichtingsbestuur. Eén tegel is in het bezit van Mevr. J. Fey die op 31 mei 1973 het eerste clubgebouw opende en tevens de onthulling van het logo verrichtte.

@ Jan Maas: dank voor de input!

LTV Melick bestaat 45 jaar en hoe het begon…